نیشابور-اجرای پروژه مدیریت چرای دام اقدامی مناسب در حفاظت از مراتع شهرستان نیشابور
سهرابی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نیشابور ضمن بیان این مطلب افزود
سهرابی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نیشابور ضمن بیان این مطلب افزود: مراتع به عنوان یکی از زیرساخت های مهم منابع طبیعی بوده که نقش اساسی در تولید علوفه، حفاظت و حاصلخیزی خاک، تولید اکسیژن، تغذیه آبهای زیرزمینی و... دارد و در نتیجهبهره برداری صحیح و بهینه از این منابع خدادادی موجبات توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه را فراهم می آورد.
سهرابی گفت: یکی از وظایف مهم ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری حفاظت و توسعهی مراتع و حفظ تعادل دام و مرتع است که این امر از طریق اجرای پروژه مدیریت چرا و کنترل پروانههای صادره صورت می پذیرد.
وی افزود: اقدامات مهم اجرای پروژه مدیریت چرا شامل اطلاع رسانی به کلیه بهره برداران و دامداران ذیحق در خصوص عدم ورود زودهنگام دام ها به مراتع و همچنین رعایت تعداد دام مجاز وارد شده به مرتع طبق پروانه چرا و جلوگیری از ورود دام غیرمجاز به اراضی مرتعی می باشد.
وی خاطر نشان کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون ۳۰سامانه مرتعی تحت نظارت قرار گرفته و با اجرای پروژه مدیریت چرا حدود ۳۵۰پروانه چرای دام نیز کنترل و ۱۱فقره پرونده تخلف در خصوص عدم رعایت دستورالعمل ها و ضوابط بهره برداری از مراتع تنظیم گردیده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نیشابور در تکمیل این خبر یادآور شد: نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی در امر پیشگیری و مقابله با هرگونه سوءاستفادههای احتمالی از عرصههای ملی آماده بوده و اکیپهای گشت و مراقبت یگان بهطور مستمر اراضی ملی و مرتعی را تحت کنترل داشته و با متخلفان برخورد قانونی می نماید و در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قوانین و مقررات مربوط به چرای دام در مراتع، متخلف یا متخلفان طبق مقررات به مراجع قضائی معرفی و پروانه بهرهبرداری ایشان ابطال و از درجه اعتبار ساقط میشود.
یادآور می گردد: شهرستان نیشابور دارای ۱۵۳سامانه عرفی در سطح بالغ بر ۳۸۳۰۰۰هکتار مرتع ممیزی شده با ۵۵۰۰نفر بهره بردار می باشد
ارسال به دوست