از ابتدای سالجاری تاکنون:
سبزوار-21 پرونده تخلف چرای غیر مجاز دام در مراتع شهرستان سبزوار

تاریخ انتشار : 1401/03/11 - ساعت انتشار: ٠٩:٤٤ - گروه خبری : اخبار شهرستان

عباسعلی کیانی فرد کیانی رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان سبزوار با تأکید بر مقابله و مبارزه قاطع با چرای غیرمجاز دام در مراتع شهرستان، اظهار کرد:

به گزارش روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سبزواراز ابتدای سال جاری تاکنون 21 پرونده چرای غیر مجاز دام تشکیل شده است.

 عباسعلی کیانی فرد کیانی رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان سبزوار با تأکید بر مقابله و مبارزه قاطع با چرای غیرمجاز دام در مراتع شهرستان، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری ۵۰مورد بازرسی از مراتع شهرستان انجام شد، که حاصل آن تشکیل پرونده برای 21 دامدار متخلف در شهرستان بود.

وی، با بیان اینکه چرای پیش از موعد دام در مراتع آسیب‌های زیست‌محیطی به همراه دارد، افزود: برای بهره‌برداری از مراتع، گونه‌های گیاهی باید وارد مرحله زایش و بذرریزی شده و ذخیره بذر خاک تأمین شود، به این‌ ترتیب در سال بعد نیز شاهد رویش مجدد آن‌ها بوده و با معضل بیابان‌زایی روبرو نخواهیم‌ بود.

کیانی فرد با اشاره به میزان بارندگی و تغییرات دما، خاطرنشان کرد: در سال‌هایی که از بارندگی مناسبی برخورداریم مراتع وسیعی سرسبز هستند و در صورت گرم‌تر شدن هوا از مدت زمان محدودیت چرای دام کاسته می‌شود، اما در سال‌هایی مانند امسال ورود پیش از موعد دام به مراتع، علاوه ‌بر از بین بردن ذخیره بذر خاک، به دلیل بارندگی‌ها و نرم بودن خاک، مراتع دچار عارضه سم‌کوب می‌شوند، که در نتیجه آن، نفوذ آب به سفره‌های آب زیر زمینی و آب‌گیری ریشه گیاه کم می‌شود.

وی با تأکید براینکه یکی از برنامه‌های محوری و اولویت‌های سازمانی، مدیریت و حفاظت اصولی از مراتع است افزود: درصورت مشارکت مردم محلی و بهره‌برداران، مدیریت مراتع و عرصه‌های منابع طبیعی دچار مشکل نمی‌شود زیرا بهره برداران عرصه‌های منابع طبیعی مهمترین و موثرترین نقش را در حفاظت و احیای مراتع دارند.

 رییس اداره  منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سبزوار از عموم مرتعداران خواست تا با تهیه طرح  های مرتعداری، ضمن اعتبار بخشیدن بیشتر به پروانه چرا، نسبت به استعدادیابی و شناسایی ظرفیت های اراضی ملی و مراتع روستای خود اقدام کنند تا در قالب طرح مرتعداری به مرحله اجرا گذاشته شود.

وی گفت: اجرای طرح‌های مرتع‌داری ضمن کاهش تخریب مرتع و مدیریت بهینه و پایدار آن نقش موثری در افزایش تولید، حفظ و احیای مراتع، درآمد بیشتر و بهبود معیشت بهره‌برداران محلی نیز دارد.

وی افزود: بهره برداران در طرحهای مرتعداری می‌توانند در قالب فعالیت‌های مشارکتی و اقتصادی، پرورش طیور و آبزیان، تولید نهال، بوم گردی و گردشگری و زنبورداری اقدام کرده تا علاوه بر حفظ مراتع و تقویت پوشش گیاهی به معیشت خود نیز سر و سامان بدهند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج