نیشابور-اثر بخشی مثبت چاله های کاشت نهال در پروژه نهالکاری و هلالی های آبگیر مدیریت هرزآب بیابان شهرستان نیشابور

تاریخ انتشار : 1401/02/18 - ساعت انتشار: ٠٩:٤٩ - گروه خبری : اخبار قدیمی

سهرابی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نیشابور ضمن بیان این مطلب گفت:

سهرابی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نیشابور ضمن بیان این مطلب گفت: یکی از اهداف اجرای پروژه های بیابانزدایی علاوه بر کنترل فرسایش بادی و توسعه ی پوشش گیاهی مناطق بیابانی؛ استفاده از نزولات آسمانی جهت آبیاری مناطق نهالکاری شده و ذخیره رواناب ها جهت تغذیه منابع آب های زیرزمینی می باشد.

وی افزود:  پروژه های بیابانزدایی شهرستان نیشابور طی سال های 1398 و 1399 در منطقه عطائیه و شوررود این شهرستان در سطح 770 هکتار اجرا گردیده است که از این مساحت 370 هکتار نهالکاری با گونه های بیابانی و 400 هکتار پروژه کنترل رواناب های سطحی به صورت هلالی های آبگیر میباشد.

سهرابی گفت: چاله های حفر شده جهت نهالکاری و هلالی های آبگیر طی بارندگی های اخیر  تاثیر مثبت و بسزایی در کنترل رواناب های سطحی و آبیاری مطلوب نهال های کشت شده و نیز ذخیره این هرزآبها جهت تغذیه منابع آبهای زیرزمینی داشته است و برآورد می شود بین 7 تا 10 هزار مترمکعب طی هر بارندگی ذخیره نزولات صورت گیرد.

سهرابی افزود: روستاهای عطائیه و شوررود در دهستان عشق آباد بخش میان جلگه شهرستان نیشابور قرار دارند که با دارا بودن جمعیتی بالغ بر 2000 نفر ، شغل اصلی آن ها کشاورزی و دامداری است اجرای پروژه بیابان زدایی در این منطقه باعث کنترل فرسایش خاک، تعدیل سیلابها و توسعه ی پوشش گیاهی منطقه و در نهایت بهبود معیشت ساکنین این روستاها خواهد شد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج