تربت جام - برگزاری کارگاه آموزشی و ترویجی تهیه طرح مرتعداری و احاله مدیریت در شهرستان تربت جام

تاریخ انتشار : 1400/10/08 - ساعت انتشار: ١٠:٥٩ - گروه خبری : اخبار قدیمی

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی، کارگاه آموزشی ترویجی تهیه طرح مرتعداری در روستای گوی شهرستان تربت جام با حضور 70 نفر از مرتعداران برگزار شد

 به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی، کارگاه آموزشی ترویجی تهیه طرح مرتعداری در روستای گوی شهرستان تربت جام با حضور 70 نفر از مرتعداران برگزار شد.

محمدرضا توسلی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تربت جام با اعلام این خبر گفت: تسریع در تحقق مدیریت پایدار و بهره برداری اصولی از مراتع که اولویت های اصلی سیاست های سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور است جزو وظایف راهبردی ما می باشد.

وی افزود: اجراي طرح هاي مرتعداري با مشاركت بهره برداران اقدام بایسته اي است كه براي ارتقاي فرهنگ عمومي در راستاي رفع مشكلات فراروي بهره برداران عرفي انجام گرفته است؛ و پرداختن به آگاهی بخشی آنان از طریق برپایی کارگاههای آموزشی ترویجی ضرورت دارد.

وی ادامه داد طرح مرتعداری سند مدونی است از مجموعه اقداماتی که به منظور مدیریت پایدار مراتع با هدف حفظ و احیاء ، اصلاح، توسعه و بهره برداری صحیح و استمرار تولید در محدوده معینی از مراتع که معمولا سامانه عرفی قانونی نامیده می شود تهیه و در قالب طرح به تصویب سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیزداری کشور یا واحدهای استانی آن می رسد.

توسلی ادامه داد تاکنون در شهرستان تربت جام  19 طرح مرتعداری تهیه شده؛و در خواست زیادی نیز واصل گردیده است؛ وی مزاياي تهيه طرح مرتعداري و احاله مدیریت آن را در استفاده از تسهيلات بانكي و حمايت مالي از مرتعداران، بيمه نمودن مرتع در زمان خشكسالي و معافیت دایم از پرداخت عوارض ساليانه عنوان کرد و افزود مساحت مراتع شهرستان تربت جام بالغ بر 300 هزار هکتار بوده که نیاز به تهیه طرح مرتعداری برای تمامی مراتع وجود دارد.

اضافه می نماید در طرح های مرتعداری ، طرح ها بصورت تلفیقی انجام شده و این امر علاوه بر مدیریت و نظارت بر مرتعداری جهت کاهش فشار از مراتع ، بهره برداران با استفاده از طرح هایی مثل گیاهان دارویی شرکت در حوزه های آبخیز ، بیابان و سایر موارد در طرح مرتعداری دیده شده و دامداران و بهره برداران می توانند علاوه بر استفاده بهینه از مراتع در ااصلاح ، احیاء و بهره برداری از محصولات فرعی نیز بهره مند شوند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج