رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در پیامی درگذشت پروفسور پرویز کردوانی پدر علم کویرشناسی ایران را تسلیت گفت

تاریخ انتشار : 1400/06/01 - ساعت انتشار: ٠٨:٠٧ - گروه خبری : اخبار قدیمی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، دکتر مسعود منصور طی پیامی ضایعه درگذشت استاد فرزانه پروفسور پرویز کردوانی چهره ماندگار و پدر علم کویر شناسی ایران را به خانواده محترم آن مرحوم، جامعه علمی و تمامی علاقمندان و حامیان منابع‌طبیعی و محیط‌زیست کشور تسلیت گفت. متن پیام بدین شرح است

 رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در پیامی درگذشت پروفسور پرویز کردوانی پدر علم کویرشناسی ایران را تسلیت گفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، دکتر مسعود منصور طی پیامی ضایعه درگذشت  استاد فرزانه پروفسور پرویز کردوانی چهره ماندگار و پدر علم کویر شناسی ایران را به خانواده محترم آن مرحوم، جامعه علمی و تمامی علاقمندان و حامیان منابع‌طبیعی و محیط‌زیست کشور تسلیت گفت. متن پیام بدین شرح است:

انا لله و انا الیه راجعون
درگذشت  استاد فرزانه پروفسور پرویز کردوانی چهره ماندگار و پدر علم کویر شناسی ایران موجب تألم و تأسف فراوان شد.
زنده یاد پرویز کردوانی با تلاش و مجاهدت خستگی‌ناپذیر مطالعات میدانی فراوانی در مناطق کویری و بیابانی ایران از خود به جای گذاشت و خدمات او نقش مهمی در پیشبرد علم کویر شناسی، مقابله با خشکسالی و رویکردهای جامع‌نگر مدیریت مناطق بیابانی داشت و ارائه ایده‌ها و نقطه نظرات اجرایی و کاربردی ایشان همواره به عنوانی یکی از معتبرترین الگوهای مدیریت پایدار سرزمین در سطح ملی و جهانی مطرح بوده است. 
اینجانب این ضایعه را به خانواده محترم آن مرحوم، جامعه علمی و تمامی علاقمندان و حامیان منابع‌طبیعی و محیط‌زیست کشور تسلیت عرض می‌نمایم و از درگاه خداوند متعال، برای ایشان آرامش ابدی و غفران الهی و برای بازماندگان صبری جمیل مسئلت دارم.

مسعود منصور
معاون وزیر جهاد کشاورزی و 
رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور

گفتنی است زنده‌یاد پروفسور پرویز کردوانی از چهره‌های ماندگار و ارزشمند علمی است که در تمام دوران زندگی پرثمرش، قلبش برای آبادانی ایران و پیشرفت‌های علمی می‌تپید و قطعا فقدان این استاد فرزانه، ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر است.
استاد پرویز کردوانی همواره بر این نکته کلیدی تاکید داشته‌اند که از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های طبیعت برای مقابله با بیابانزایی استفاده شود.    
طرح پژوهشی اجرایی خاکپوش ریگی برای نخستین بار در کشور در محدوده استان سمنان، عوارضی اتوبان گرمسار-قم در وسعت ۵۰ هکتار اجرا شده از جمله الگوهای پیشنهادی ایشان بوده است که با الهام از طبیعت، روشی کاربردی و با هزینه پایین برای مقابله با فرسایش بادی و حفاظت خاک در اراضی رسی، نمکی، اراضی شور و پف‌کرده برای جلوگیری از فرسایش بادی فراهم نموده است. در حال حاضر در راستای سیاست معرفی روش‌ها و مواد جایگزین خاکپوش‌های نفتی، این الگو در حال تعمیم و تسری به سایر مناطق می‌باشد. همچنین الگوی استفاده از خاکپوش‌های رسی و نیز استفاده موثر از گونه‌های بومی به منظور تثبیت ماسه های روان که از موارد مورد توصیه استاد بوده است در حال حاضر در قالب سند مشارکتی مدیریت مناطق بیابانی کشور در حال اجرا می باشد. 

یادش گرامی و راهش پررهرو باد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج