26 هزار هکتار از اراضی ملی استان همدان بیابانی شده است
اداره کل منابع طبیعی استان همدان اقدام به تهیه کتابچه های طرح های مطالعات مناطق بیابانی استان کرده که براساس این مطالعات مساحتی افزون بر ۲۶ هزار هکتار از اراضی ملی همدان در چهار شهرستان همدان، ملایر، کبودراهنگ و فامنین با این پدیده درگیر هستند.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در بازدید از شهرستان کبودرآهنگ به مناسبت روزجهانی مقابله با بیابان زایی گفت: این اداره کل در راستای اجرای وظائف سازمانی و با توجه به تخصیص اعتبارات ملی و استانی اقدام به تهیه کتابچه های طرح های مطالعات مناطق بیابانی استان کرده که براساس این مطالعات مساحتی افزون بر ۲۶هزار هکتار از اراضی ملی همدان در چهار شهرستان همدان، ملایر، کبودراهنگ و فامنین با این پدیده درگیر هستند.
اسفندیار خزائی تاکید کرد: تداوم روند کنونی و جلوگیری نکردن از عوامل ایجاد بیابان، بی شک مساحت بیشتری از عرصه های کشاورزی و ملی استان را درگیر می کند و گفت: با این وجود چند سال گذشته بیش از ۵۰۰هکتار از اراضی ملی به منظور بیابان زدایی در عرصههای شهرستان کبودراهنگ، قسمت هایی از شهرستان ملایر، فامنین و بخش قهاوند شهرستان همدان تحت اجرای عملیات های اصلاحی قرار گرفته است.
وی گفت: به منظور مقابله با پدیده بیابانزایی، عملیات های اصلاحی و احیایی در شهرستان های بیابانی استان از طریق کاشت نهال آتریپلکس و قرهداغ انجام گرفته که با توجه به مشارکت جوامع محلی در روستای شاوه و گنده جین کبودراهنگ، تحول بی نظیری ایجاد شده و حالت مرتعی این عرصهها در حال بازگشت است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان عمدهترین مشکل این مجموعه برای بیابان زدایی و احیا مراتع را وجود تراکم بالای دام و دامدار در عرصه های ملی و به تبع آن بروز مشکلات اجتماعی و همکاری و مشارکت نکردن مردم برخی مناطق استان در اجرای این طرح عنوان کرد.
خزائی گفت: تخصیص لازم و به موقع اعتبارات، بکارگیری تعداد کافی کارشناسان متخصص در بخش بیابان و همچنین کاشت و انتخاب گونه های مقاوم به خشکسالی و کم آبی می تواند شرایط پوشش گیاهی را در آینده به مراتب بهبود بخشد و از ایجاد آنچه که به عنوان پدیده ریزگردها یادمی شود جلوگیری نماید.
وی ادامه داد: همچنین انجام فعالیت های ترویجی و آموزشی بطور قطع باعث ایجاد روحیه همکاری و همیاری در جوامع محلی با پروژه بیابان زدایی خواهدشد به شرطی که اجرای پروژه به نحوی صورت گیرد که عملاً مردم اثرات مثبت آن را در زندگی روزمره خود احساس نمایند.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |