آذربایجان شرقی/پایش آفات در ۵۳ هزار و ۲۶۸ هکتار از جنگل‌های ارسباران/ طغیان آفات در جنگل‌های کلیبر و هوراند کنترل شد

تاریخ انتشار : 1401/11/08 - ساعت انتشار: ١٣:٣٦ - گروه خبری : اخبار استان

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی از کنترل آفات جنگل‌های ارسباران و گذر از وضعیت طغیانی آفات در جنگل‌های استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- علی قنبری با اعلام این خبر افزود: جنگل‌های ارسباران هم مثل بقیه جنگل‌های دنیا با یک سری چالش‌ها مانند آتش سوزی، آفت‌ها و امراض مواجه است که ما متأسفانه در سال ۹۸در جنگل‌های ارسباران با حالت طغیانی دو آفت ابریشم باف ناجور و پروانه دم قهوه‌ای بلوط مواجه بودیم.

وی در مورد مشخصات این آفات ادامه داد: هر دو آفت از برگ درختان جنگلی تغذیه می‌کند و موجب ضعف درختان می‌شوند و اگر اقدامات کنترلی صورت نگیرد، به مرور زمان موجب خشکیدگی درختان می‌شوند.

قنبری اظهار کرد: از سال ۹۸تا امروز پایش‌ها به صورت مستمر انجام می‌شود و در هر جایی که نقاط آلوده داشته باشیم، اقدامات کنترلی را انجام می‌دهیم. طی سال گذشته در ۵۳هزار و ۲۶۸هکتار از جنگل‌های ارسباران عملیات پایش را انجام دادیم و در نقاط آلوده با اجرای عملیات کنترلی با آفات مبارزه کردیم.

وی گفت: امسال در پی اقدامات انجام شده خوشبختانه از حالت طغیانی تقریباً گذر کردیم و آفت در سطح گسترده‌ای مشاهده نمی‌شود. ما در کلیبر و هوراند موفق به کنترل این آفات شدیم و در شهرستان اهر هم به جز دو نقطه، آفات کنترل شده و برای حل مشکل این دو نقطه هم پیمانکار انتخاب شده و اکنون در حال کنترل مکانیکی آفات در جنگل‌های ارسباران هستیم.

معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی افزود: در عملیات کنترل مکانیکی آفات، جمع‌آوری لانه‌های زمستان گذرانی انواع آفت‌ها انجام می‌شود و در هر لانه زمستان گذرانی این آفات ۲۰۰الی ۵۰۰لارو وجود دارد که اگر آن‌ها را جمع‌آوری نکنیم، در فصل بهار هر کدام از این لانه‌ها به چند صد آفت تبدیل می‌شوند و به جنگل‌ها خسارت وارد می‌کنند.

قنبری ادامه داد: در ۱۵۰۰هکتار از جنگل‌های شهرستان اهر مناطق آلوده را شناسایی کردیم تا اقدامات به موقع نسبت به کنترل این آفات انجام گیرد.

وی اظهار کرد: این آفات را نمی‌توان به طور کامل حذف کرد و در اصول علمی هم حذف کلی این آفات مطرح نیست، چرا که این دو گونه جزء اکوسیستم طبیعی جنگل هستند و زمانی که جمعیت آن‌ها به دلایل خارجی طغیان می‌کند، تبدیل به آفت می‌شوند.

قنبری گفت: با کنترل جمعیت آفات و کاهش سطح جمعیتی این گونه‌ها از آستانه خسارت زایی، به دشمنان طبیعی این گونه‌ها فرصت می‌دهیم تا چرخه طبیعی را ادامه دهند. این آفات در کوتاه مدت موجب خشک شدن درختان نمی‌شوند و اگر چند سال متوالی اقدامات کنترلی صورت نپذیرد، گسترش آن‌ها موجب خشک شدن درختان ضعیف می‌شود.

وی تأکید کرد: دخالت‌های انسانی در اکوسیستم طبیعت موجب طغیان آفات در منطقه می‌شود، در حالی که در طبیعت جمعیت این آفات خودتنظیمی دارند و دشمنان طبیعی‌شان جمعیت آن‌ها را کنترل می‌کنند.

قنبری در پایان اظهار کرد: جنگل‌های ارسباران که در طول تاریخ دچار بی‌مهری شده و دخل و تصرف انسانی در آن‌ها صورت گرفته است، دچار این آفت می‌شوند، وگرنه جنگل‌های بکر از قدرت خود تنظیمی برخوردار بوده و دچار آفات نمی‌شوند، لذا آنچه مهم است پایش مستمر و انجام اقدامات کنترلی برای پیشگیری از طغیان مجدد آفت دم قهوه‌ای و ابریشم باف ناجور است و ما همه تلاش خود را برای کنترل آفات و پیشگیری از طغیان جمعیت آن‌ها را انجام می‌دهیم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here