رفع خطر ۷۵ نقطه از فرونشست دشت های ممنوعه با اجرای عملیات آبخیزداری در استان لرستان

تاریخ انتشار : 1401/08/29 - ساعت انتشار: ١٣:٠٤ - گروه خبری : اخبار استان

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان گفت: براساس مطالعات انجام شده در این استان، تعداد ۱۱ عدد از حوزه های منتهی به دشت های ممنوعه مطالعه انجام شده و به علت کمبود اعتبارات کامل اجرایی نشده است.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان گفت: براساس مطالعات انجام شده در این استان، تعداد ۱۱عدد ازحوزه های منتهی به دشت های ممنوعه مطالعه انجام شده و به علت کمبود اعتبارات کامل اجرایی نشده است.

مجید سپهوند تنها راه برون رفت به منظور رفع خطر، فرونشست، کاهش سفره های زیرزمینی و جلوگیری از کف شکنی آبخوان ها را اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری دانست و افزود: تغذیه مصنوعی در حوزه های مشرف به دشتهای ممنوعه استان لرستان، بیشتر نواحی دشت های کوهستانی را در بر می‌گیرد، زیرا این چنین مناطقی مستعد بروز سیل و سیلاب است.

وی با بیان اینکه مطالعات آبخیزداری حوزه های آبخیز مشرف به دشت های ممنوعه استان نه تنها در شهرستان کوهدشت و شهرستان رومشکان، بلکه تا به امروز در ۱۱حوزه آبخیز مطالعه انجام گردیده است خاطرنشان کرد: این حوزه ها شامل دارابی، ریکا، هاله، شوراب، رومشکان،  عالین آباد، گراب، وسکور، قبله کوهنانی، درب گنبد و کشماهور می باشد.

سپهوند تصریح کرد: مطالعات صورت گرفته توسط شرکت آب منطقه ای لرستان برروی آماربلندمدت به سال آبی ۹۵-۹۶نشان می دهد که تمامی آبخوان های مورد مطالعه در سطح آبخوان ها، دارای بیلان منفی هستند که این بیلان منفی ناشی از بهره برداری غیر مجاز و یا در اثر خشکسالی های مستمر است که نیازمند توجه جدی می باشد.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی گفت: به منظور جبران بخشی از بیلان منفی در آبخوان یا دشتهای ممنوعه استان لرستان که بالغ بر ۳۳۰هزار هکتار از اراضی دشتهای استان لرستان وسعت دارند که میزان بیلان منفی حداقل یک میلیارد مترمکعب می باشد، بر همین اساس دربیش از ۵۰۰نقطه استان که از لحاظ وقوع سیل و سیلاب وضعیت بحرانی دارد، طرح‌های آبخیزداری و کنترل و مهار سیل حالت مشکلات اجتماعی دارند که ضرورت اجرای عملیات فوق برای افزایش ذخیره نزولات آسمانی و بالا آمدن سطح آب در آبخوان ها، اجرای عملیات آبخوانداری باید مورد توجه قرارگیرد.

مجید سپهوند با اشاره به اینکه دخل و تصرف اراضی، ایجاد شهرک‌های جدید، توسعه شهرها، گسترش کشاورزی، فعالیت بیشتر صنایع، تخریب های سنواتی در استان از جمله عوامل غیرطبیعی است که اراضی را از حالت طبیعی خود خارج و مستعد بروز سیلاب می‌کند، خاطرنشان کرد: مشکلات مالی اصلی ترین دغدغه این بخش به شمار می‌رود، چراکه تخصیص اعتبارات کافی از جمله ضروریات اجرای به موقع پروژه های آبخیزداری و مهار سیلاب است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here