مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان؛
علت ۹۰ درصد آتش‌سوزی‌ها در استان سمنان انسانی است

تاریخ انتشار : 1401/08/18 - ساعت انتشار: ٠٩:١٩ - گروه خبری : اخبار استان

جنگل‌ها و مراتع سرمایه‌های همگانی هستند که همه باید برای حفظ آن کوشا باشند، اما آمارها نشان می‌دهد علت ۹۰ درصد آتش‌سوزی‌ها در استان سمنان انسانی است و این امر ضرورت ورود همگان برای حفظ این سرمایه‌ها را نشان می‌دهد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از تسنیم - همه ما وظیفه ‌داریم از عرصه‌های طبیعی و به‌ویژه جنگل‌ها و مراتع حفاظت کنیم و آن را نیز برای آیندگانمان به میراث بگذاریم، اما متأسفانه این ثروت‌های خدادادی گاهی به خاطر بی‌توجهی و سهل‌انگاری افراد در آتش می‌سوزند و خاکستر می‌شوند.
آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی همواره یک خطر محسوب شده و همیشه خطر آن وجود دارد و در این میان استفاده از مردم و ظرفیت آنان برای حفاظت از عرصه‌های طبیعی یک موضوع مهم و اصلی به شمار می‌رود.
براساس گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در تجزیه تحلیل‌های صورت گرفته علت 90 درصد حریق‌ها عامل انسانی است.
جعفر مرادی حقیقی اظهار داشت: اگر چه میزان و تعداد حریق امسال در جنگل‌ها و مراتع استان سمنان نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، اما از نظر وسعت افزایش داشته است.
وی خاطرنشان کرد: امسال تعداد سه فقره حریق به مساحت 29 هکتار در هفت‌ماهه اول سال 1401 در مراتع و سطح جنگل‌های استان سمنان رخ داده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: میزان حریق از لحاظ تعداد 67 درصد کاهش داشته ولی از لحاظ وسعت افزایش داشته نسبت به مدت مشابه ماه قبل 29 هکتار در سال جاری و سال گذشته 9 هکتار بود.
مرادی حقیقی در پاسخ به این پرسش که برای کاهش میزان حریق اداره کل منابع طبیعی استان سمنان چه برنامه‌هایی دارد؟ گفت: تشدید گشت مراقبت به‌ویژه در مناطق بحرانی و نیمه بحرانی، آموزش همگانی و نیز آموزش به اهالی مناطق جنگلی و حاشیه جنگل، بهره‌برداران، مرتع‌داران و دامداران و قرار دان لوازم اطفای حریق در مناطق، استفاده از وسایل و تجهیزات نوین و به روز، فرهنگ‌سازی از طریق جرائد و صداوسیمای استان می‌تواند در کاهش میزان حریق مؤثر باشد.
وی همچنین درباره اینکه آیا حریق فقط در فصل تابستان رخ می‌دهد یا در فصل پاییز و زمستان هم این امکان وجود دارد گفت: معمولاً با توجه به شروع فصل گرم و خشک شدن حوزه، حریق در فصل بهار و تابستان بیشتر رخ می‌دهد ولی به لحاظ کمبود نزولات آسمان در چند سال اخیر و خشک بودن مراتع و جنگل‌ها احتمال حریق در فصل پاییز و زمستان هم وجود دارد
در ادامه این گفتگو نیز فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه مردم نقش بسیار مهمی در جلوگیری از وقوع حریق در عرصه‌های طبیعی دارند افزود: مردم از زمان حضور در عرصه‌های منابع طبیعی حداقل از برافروختن آتش خودداری کند و مواظب بازی کودکان در صورت لزوم آتش روشن کردن باشند و بعد از طبخ غذا آتش را با آب و خاک خاموش کنند.
سرهنگ علیرضا ابوطالبی با بیان اینکه مردم پس‌ از اینکه قصد ترک طبیعت را دارند حتماً از خاموش بودن آتش اطمینان حاصل کنند از مردم خواست تا از ریختن زباله پلاستیکی و شیشه‌ای حتماً خودداری کنند، چرا این وسایل نیز با برخورد نور خورشید به آنان مانند ذره‌بین عمل کرده و می‌تواند سبب آتش‌سوزی شود.
وی گفت: مردم از انداختن سیگار روشن و کبریت نیمه برافروخته در عرصه‌ها خودداری کنند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به برنامه‌های این اداره در راستای استفاده از ظرفیت مردم روستاهای حاشیه عرصه‌های طبیعی و همچنین ظرفیت بسیج، خاطرنشان کرد: ترویج فرهنگ مشارکت برای کاهش میزان آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی در دستور کار است.
ابوطالبی تصریح کرد: در موضوع حریق تلاش شده تا از ظرفیت پایگاه‌های بسیج روستاهای حاشیه جنگل‌ها به‌عنوان دیده‌بان حریق بهره گرفته شود
به هر روی ضرورت دارد همه ما هر کدام یک دیده‌بان حریق باشیم و با احساس مسئولیت از این سرمایه‌های خدادادی مراقبت کنیم در این میان مردم جوامع محلی هم نقش بسیار مهمی دارند. ایجاد پایگاه‌های اطفای حریق مردمی در روستاهای حاشیه جنگل‌ها و مراتع و این اقدام اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نشان از این دارد که تلاش شده با راه‌اندازی این پایگاه‌ها از ظرفیت مردم برای اطفای حریق بهره گرفته‌ شده و تا رسیدن نیروهای اطفای حریق مردم بومی وارد عمل شده تا خسارت کمتری به عرصه وارد شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here