شناسایی ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان در بخش منابع طبیعی/ اجرای ۱۷ پروژه فناورانه

تاریخ انتشار : 1401/01/17 - ساعت انتشار: ٢٢:١٩ - گروه خبری : اخبار سازمان

بیش از ۷۰۰ شرکت دانش بنیان، موسسه و پارک علمی و فنی مرتبط با دانشگاه‌ها برای ارتقای نفوذ فناوری در بخش منابع طبیعی و افزایش راندمان عملکرد حفاظت از جنگل‌ها، اقلیم کشور و آبخیزداری شناسایی شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، رییس مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی و آبخیزداری با اعلام این مطلب به خبرنگار ما گفت: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درصدد است برای رفع چالش‌ها در این حوزه و افزایش کمیت و کیفیت اقدامات مدیریتی عرصه‌های منابع طبیعی، هرچه بیشتر به سمت فناوری‌های نو حرکت کند و مدیریت جدید بر مبنای نوآوری و فناوری‌های روز انجام شود.

حمیدرضا سلیمانی افزود: برای این منظور از سال گذشته در گام نخست در بخش‌های مختلف جنگل، مرتع، بیابان، حفاظت از اراضی و آبخیزداری نیازسنجی انجام و سپس مجموعه‌های دانش‌بنیان مرتبط حقوقی و حقیقی شناسایی و بانک اطلاعاتی این مجموعه‌های های دانش‌بنیان در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری ساماندهی شد.

وی در همین حال اظهار داشت: در هفته‌های آینده به منظور اعلام اولویت‌ها و نیازهای فناورانه در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری نیز فراخوانی منتشر می‌شود که از آن طریق مجموعه‌های دانش‌بنیان را با نیازهای نوآورانه و فناورانه بخش‌های مختلف منابع طبیعی و آبخیزداری آشنا خواهیم کرد.

سلیمانی اظهار داشت: با توجه به تغییرات گسترده اقلیمی، اجتماعی، اقتصادی و محیطی در کشور، نیازمند نگاهی نو در مدیریت عرصه‌های منابع طبیعی، به‌کارگیری فناوری‌های جدید و روش‌های روزآمد و بهره‌مندی سیستماتیک از دانش و نوآوری‌های شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم و در همین راستا، مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ماه‌های پایانی سال ۹۹ تاسیس شد.

وی با اشاره به این که در حال حاضر نزدیک به ۱۷ پروژه فناورانه با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مشارکت بسیاری از مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌های کشور در حال اجرا است، تصریح کرد: این پروژه‌ها در زمینه‌هایی همچون مهار و کنتر ریزگردها در کانون‌های فعال داخلی، استفاده از مالچ‌های بیولوژیک برای تثبیت شن‌های روان، توسعه محصولات فرعی جنگل و مرتع و توسعه گیاهان دارویی در دست اجرا هستند.

رییس مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی و آبخیزداری ادامه داد: یکی از مواردی که باید روی آن تمرکز داشت، تولید محصولات فرعی بخش منابع طبیعی از جمله گیاهان دارویی عرصه های مرتعی و جنگلی است و در این راستا می توان از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید و عرضه آنها استفاده کرد.

وی با بیان این که بروز حریق یکی از چالش‌های مهم بخش منابع طبیعی است، گفت: استفاده از ظرفیت‌های مجموعه‌های دانش‌بنیان در پایش، شناسایی و مهار حریق از دیگر اولویت‌های مهم سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور محسوب می‌شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here