مرتع چاه گنجی نگین سبز بینالود
تاریخ انتشار : 1403/07/11 - ساعت انتشار: ١٠:٤٨ - گروه خبری : اخبار شهرستان
اجرای طرح بهرهبرداری سامان چاه گنجی نیشابور یکی از موفقترین طرح های مرتعی استان خراسان رضوی است.
هادی آزادروح رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نیشابور ضمن بیان این مطلب افزود: مراتع یکی از مهمترین و با ارزشترین منابع ملی کشور است که بهره برداری اصولی و صحیح همراه با اجرای عملیات اصلاح و احیاء آنها می تواند نقش اساسی جهت حفظ منابع خاک، آب و همچنین تامین امنیت غذایی و بهرهبرداری اقتصادی داشته باشد.
وی افزود: مراتع تنها از دیدگاه تغذیه دام و تولید فرآوردههای دامی و لبنی دارای اهمیت نیستند، بلکه ویژگی بارز آنها ایجاد پوششی مفید بوده که در تثبیت خاک و جلوگیری از فرسایش آن، تغذیه آب های زیرزمینی و... عمل نموده و با اجرای طرحهای مرتعداری تلفیقی نقش موثری در توسعهی اقتصادی و بهبود معیشت بهرهبرداران ایفا می نمایند.
آزادروح در ادامه افزود: در این بین، سامان مرتعی چاه گنجی یکی از بهترین رویشگاه های باریجه کشور را دارا می باشد و در سطحی بالغ بر ۹۵۰ هکتار در قالب طرح بهرهبرداری تلفیقی، بهرهبرداری از این گیاه ارزشمند در حال اجرا می باشد.
وی گفت: طرح مرتعداری چاه گنجی با دوره بهرهبرداری ۹ ساله علاوه بر بهرهبرداری اقتصادی از گونه باریجه شامل پروژههای احیایی و اصلاحی مختلفی همچون بذرپاشی، مدیریت چرا، خشکه چینی، توسعهی زنبورستان در مرتع و... می باشد.
وی افزود: در سال جاری بهره برداری از گیاه باریجه در مرتع چاه گنجی شهرستان در وسعت ۲۲۷ هکتار در حال اجراست و پیش بینی می شود بر اساس طرح بیش از ۴۰۰۰ کیلوگرم شیره باریجه استحصال گردد. ارزش اقتصادی ناخالص این طرح بالغ بر ۵۵ میلیارد ریال برآورد می گردد که با توجه به سطح و شرایط موجود بسیار سودآور می باشد.
آزادروح تاکید نمود: علاوه بر سودآوری قابل توجه این طرح ها برای مرتعداران، از این بابت اشتغالزایی مناسبی نیز حاصل می گردد که در مجموع از زمان اجرای این طرح بیش از ۵۰۰۰ نفرروز اشتغال ایجاد شده است.
آزادروح در پایان متذکر گردید: در بیش از ۱۰۰ مرتع از ۱۵۰ سامانه مرتعی شهرستان قابلیت اجرای طرح های اقتصادی مراتع وجود دارد و همچنین حدود ۳۵۰۰۰ هکتار از این مراتع دارای طرح بهره برداری می باشد که پتانسیل بالایی برای توسعه اقتصادی و بهبود معیشت جوامع محلی و روستایی و درنهایت حفظ و احیاء سرمایه مهم طبیعی شهرستان یعنی مراتع می گردد.
یادآور می شود شهرستان های نیشابور و میان جلگه دارای ۱۵۳ سامانه عرفی مرتعی با ۳۸۲۸۵۰ هکتار وسعت و ۵۴۹۰ نفر بهرهبردار می باشند.
ارسال به دوست
خروج