درسالی که گذشت:
بذرکاری گیاهان دارویی درسطح ۱۰۰۰ هکتار از مراتع شهرستان نیشابور

تاریخ انتشار : 1403/02/26 - ساعت انتشار: ١٣:٣٩ - گروه خبری : اخبار شهرستان

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی طی سال گذشته حدود۱۰۰۰هکتارازاراضی مرتعی به کشت گیاهان دارویی وصنعتی اختصاص یافت.

ریس اداره منابع طبیعی وابخیزداری شهرستان نیشابور  در توضیح این مطلب افزود: پس از اتمام عملیات بهره برداری از گیاهان داروئی و صنعتی در تابستان و پائیز ۱۴۰۲ در مساحتی بالغ بر ۱۵۰ هکتار از مراتع زیارت و کلیدر با مشارکت  بهره برداران و مرتع‌داران منطقه، با گونه گیاهی آنغوزه بذرکاری گردید.
 حسین سهرابی گفت: بذرکاری یکی از روش‌های اصلاحی مراتع است که بذور گیاهان مرتعی قبل از بارندگی های زمستانه و بهاره داخل خاک قرار می‌گیرد تا جوانه زنی و ادامه رشد، بیشترین بهره را از نزولات آسمانی ببرد. همچنین عرصه‌های بذرکاری شده تا زمانی که گیاهان جدید به بذر نرفته‌اند باید از چرای دام مصون بماند.
سهرابی بابیان اینکه در سال جاری با بارش های مناسب بهاره موفقیت صد درصدی داشته ایم‌ ، افزود: در سال ۱۴۰۲ قریب به ۱۰۰۰ هکتار از اراضی مرتعی شهرستان نیشابور به صورت تعهدی و مشارکتی با  بهره‌برداران با بذور باریجه و آنغوزه بذرکاری، بذرپاشی و کپه کاری گردیده است.
وی  این عرصه ها راشامل ۵۰۰ هکتار کپه کاری مشارکتی آنغوزه در مراتع کلیدر، حیدری، ایمانی، برمهان و آل قاضی و ۲۵۰ هکتار بذرپاشی آنغوزه در مرتع دهنه حیدری و همچنین ۲۴۳ هکتار بذرپاشی باریجه در مرتع چاه گنجی نامبرد.
سهرابی یادآور شد: آنغوزه و باریجه از گونه های گیاهی دارویی و خوراکی و باارزش تجاری بالا و گونه بومی و سازگار منطقه می باشد که می‌تواند با کشت و توسعه در مناطق مستعد موجب اقتصادی شدن مراتع گردیده و
 از یک طرف با کاهش فشار دام بر مراتع موجب حفظ پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش خاک و پیشگیری از بحرانهای محیطی شده و از طرف دیگر با ارزش بالای اقتصادی کاشت و بهره برداری از شیره این گونه ارزشمند و مطلوبیت تجارت بین المللی آن موجب اشتغال و درآمدزایی بیشتر برای ساکنین منطقه می گردد.
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج