ازابتدای سال جاری تاکنون :
اجرای پروژه کپه کاری بصورت مشارکتی در 200 هکتار از مراتع شهرستان گناباد
عملیات کپه کاری و بذرکاری در مراتع شمالی کاخک گنابادکه در راستای تحقق اهداف بلند مدت ، اصلاح و احیای مراتع و افزایش پوشش گیاهی ضعیف این منطقه و به منظور ارتقای سطح کیفی مراتع در وسعتی معادل 200 هکتار با مشارکت بهره برداران، طلاب، سازمان های مردم نهاد و ... اجرا شد
رییس اداره منابع طبیعی وابخیزداری شهرستان گناباد بااعلام این خبرگفتآموزش های لازم در نحوه صحیح چاله کنی، میزان بذور مورد استفاده در هر چاله و نکات کاربردی و فنی پیش از اجرای پروژه توسط کارشناسان منابع طبیعی برای مجریان و بهره برداران ارائه شده است.
مجتبی محرابی افزود،کپه کاری یکی از روش های بذر کاری برای تقویت پوشش گیاهی و مدیریت در مراتع اجرامی شود چون، مراتع کوهستانی به علت فشار چرای دام در دراز مدت از نظر کمی و کیفی تحلیل رفته و گیاهان خوش خوراک آن با گونه های نامرغوب جایگزین می شود.
محرابی یاداورشد،این پروژه با کندن چاله های کوچک با تراکم سطحی مناسب و کاشت بذور گیاهان مرتعی در آن و پوشاندن آنها با خاک انجام می شود.
وی گفت، در این پروژه نیروی کار از جوامع محلی تامین و بالتبع دارای مشارکت مردمی بالایی است.
وی یاداورشدکپه کاری باعث تقویت پوشش گیاهی، تثبیت خاک، کاهش فرسایش، افزایش ذخیره آبی خاک ،تقویت ظرفیت مراتع و افزایش تولید علوفه می شود.
رییس اداره منابع طبیعی وابخیزداری شهرستان گناباددراهمیت پوشش گیاهی مراتع اشاره کردوگفت ،پوشش گیاهی مراتع به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، تولید گیاهان دارویی، صنعتی، تواناییهای اکوتوریستی و ارزشهای زیست محیطی دارای قابلیت وجاذبه های طبیعی فراوانی می باشد.
وی گفت ،برای موفقیت اجرای این طرح، مناطق کپه کاری شده تا زمان استقرار کامل گیاهان، قرق و محافظت می گردد.
ارسال به دوست