در تور و کارگاه آموزشی دهیاران مطرح شد:
نقش موثر دهیاران در حفظ و احیای منابع طبیعی
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی تور و کارگاه آموزشی ویژه دهیاران فعال در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی برگزار گردید.
محسن فنودی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با بیان این خبرگفت: دهیاری نهادی است که در عرصه مدیریت روستائی نقش آفرینی می کند و دهیاری ها نقش مهمی در هماهنگی دستگاههای اجرائی و پیگیری و تسهیل فرایند امور در داخل روستا ایفا می کنند.
وی افزود در بین وظایف مختلفی که بر عهده دهیاری ها گذاشته اند اولین وظیفه حفاظت از محیط زیست روستاست که نشان از اهمیت این موضوع داشته و آگاهی و همراهی دهیاران نقش مهمی در جلب مشارکت مردم و جوامع محلی در حفظ ، احیا و توسعه منابع طبیعی دارد.
محمد زرگران رئیس اداره جنگل کاری و جنگلداری خراسان رضوی در جمع دهیاران به تشریح طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و شروع عملیات کاشت نهال های تولیدی در این طرح از مهرماه سال جاری پرداخت و اعلام نمود اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی آمادگی دارد طبق نقشه های کاشت ارائه شده به ادارات منابع طبیعی ،نهال رایگان را از مهرماه سال جاری در اختیار دهیاری ها قرار دهد.
اعظم ملائی رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی هدف از برگزاری این کارگاه و تور ترویجی را استفاده از ظرفیت دهیاری ها در آموزش و ترویج فرهنگ منابع طبیعی ، آگاه نمودن روستائیان از برنامه ها و طرحهای منابع طبیعی خصوصا در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت ، شناسایی مشکلات و معضلات در حوزه منابع طبیعی در هرروستا و ریشه یابی این مشکلات با استفاده از توان دهیاری و افراد محلی و استفاده از خرد جمعی جهت ارائه راه حل ها ، تشکیل پایگاههای اطفاء حریق و همیار طبیعت ثابت در روستا دانست .
وی افزود دهیاری ها و افراد محلی نقش بسیار مهمی در زمینه حفاظت از عرصه های منابع طبیعی و پیشگیری از وقوع جرم دارند .چرا که اولین کسانی هستند که می توانند هر گونه تخریب و تصرف ، چرای غیرمجاز و قاچاق چوب و محصولات جنگلی را در کوتاه ترین زمان ممکن به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری اطلاع رسانی نمایند .
در این کارگاه که با حضور 80نفر از دهیاران فعال در حوزه منابع طبیعی و معاون مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری خراسان رضوی برگزار شد اقدامات انجام شده در راستای حفاظت و احیای منابع طبیعی در روستای دیزبادبالا در قالب پروژه حفاظت و تکثیر گونه های با ارزش گیاهی در دامنه های جنوبی بینالود بعنوان الگوی نمونه مشارکتی استان توسط آقای حسین خافی به نمایندگی از مجریان پروژه تشریح شد تا دهیاران نسبت به شیوه های جلب مشارکت روستانشینان و نیز روش های موثر برای افزایش درآمد جامعه محلی و کاهش وابستگی به مراتع ، آگاهی یابند.
بازدید دهیاران از نهالستان ایرانی تورانی طرق و آشنایی با روند تولید نهال وانواع نهالهای تولیدی در این نهالستان از برنامه های این کارگاه یکروزه بود.
استان خراسان رضوی 2395 دهیار دارد که تعداد 1200 نفر همیار طبیعت محافظ هستند و آموزش این دهیاران به صورت منطقه ای و شهرستانی از دیگر برنامه های اداره آموزش ، ترویج و مشارکتهای مردمی اداره کل می باشد .
ارسال به دوست