به مناسبت روز جهانی بیابان زدایی و خشکسالی دوره آموزشی تعیین شدت فرسایش بادی در مناطق بیابانی برگزار شد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در این دوره اموزشی گفت
این دوره آموزشی 24 خرداد ماه با حضور مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی، معاون فنی ،رئیس اداره امور بیابان ، روسا و کارشناسان شهرستان های دارای بیابان استان و اساتید مرکزاموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی در شهرستان برگزار شد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در این دوره اموزشی گفت: روز جهانی مقابه با بیابان زدایی و خشکسالی فرصتی است تا چالش های بیابانزایی و خشکسالی بررسی شود و در خصوص مدیریت آن چاره اندیشی شود.
فنودی با بیان اینکه حدود 5/5 هکتار از مساحت استان دارای اقلیم بیابانی است گفت ما باید با تکیه بر پاکدستی و تعهد وخدمت صادقانه در جهت جلوگیری از بیابانزدایی و بیابانی شدن استان تلاش کنیم تا بتوانیم کیفیت زندگی مردم شریف استان را ارتقاء بخشیم.
فنودی ضمن تشکر از زحمات همکاران ادارات شهرستان های استان گفت: خط مقدم حفاظت، احیا و توسعه عرصه های منابع طبیعی ماو شما در ادارات منابع طبیعی که باید تمام تلاش خود را در این زمینه معطوف نماییم.
در ادامه معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان باتوجه به شعار امسال روز جهانی مقابله با بیابان زدایی و خشکسالی که نقش و حقوق زنان در مدیریت پایدار سرزمین است : زنان نیمی اهمیت را تشکیل میدهند و با توجه به نقش آنها درخانواده بر نیم دیگر جمعیت اثر گذار هستند بنابراین مشارکت زنان در ترسیب کربن داریم.
وی گفت بدون نقش پذیری و مشارکت مردم بویژه زنان ، پروژه های بیابان زدایی محکوم به شکست است بطوریکه ما شاهد کاهش چشمگیر قاچاق چوب در شهرستان هایی هستیم که مشارکت مردم در آنها بالاست .
شکاری گفت: نقش آموزش و ترویج در توانمندسازی جامعه بانوان بسیار مهم است و ما باید به سیستمی حرکت کنیم که زنان همپا و دوشادوش مردان در مدیریت پایدار سرزمین سهمی برابر داشته باشند.
وی برگزاری اینگونه دوره های آموزشی را مفید خواند وافزود: باید به سمت علمی شدن و کارگاهی شدن این دوره ها حرکت کنیم بطوریکه در پایان دوره با هم افزایی ، همفکری و انتقال تجارب به داشته هایمان اضافه شود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با بیان اینکه در زمینه بیابان زدایی مسئولیت ما به عنوان متولیان امر بسیار خطیر است افزود: فرهنگسازی اطلاع رسانی و آگاهی بخشی مسیر را برای مردم محلی روشن میکند و افراد محلی و بومی تجارب ارزنده ای در زمینه مقابله با بیابان زدایی دارند که ما میتوانیم در کنار آنها منشاراثر بسیاری باشیم.
ارسال به دوست