آبگیری کفه نمکی شهرستان بردسکن و ایجاد دریاچه ای فوق العاده در دل کویر
حمیدرضا اقبالی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بردسکن افزود
به گزارش روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بردسکن با آبگیری کفه نمکی بردسکن و ایجاد دریاچه ای بزرگ در دل کویر باعث ایجاد جاذبه طبیعی بسیار زیبا شده است که گردشگران زیادی را به خود جذب نموده است.
حمیدرضا اقبالی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بردسکن افزود کفه نمکی با نام علمی پلایا از آثار طبیعی و بی نظیر در بردسکن میباشد که از گذشته تا کنون به عنوان معدن نمک بهرهبرداری میشدهاست. پلایا در پستترین منطقه حوز ههای آبریز تشکیل میشود و اغلب توسط نهشتههای دریاچهای و تناوب لایههای رس، سیلت و نمک پوشیده شده است.
اقبالی اظهار داشت: کفه نمکی محصور بین شهرستانهای بردسکن، خلیل اباد و بجستان بوده و همه ساله در زمان آبگیری مخزن دریاچه مساحتی حدود 7000 هکتار را در بر میگیرد و همین امرباعث جذب گردشگران زیادی از شهرهای مجاور و سایر شهرهای استان شده است تا از دیدن این پدیده نادردر دل کویر لذت ببرند.
وی افزود از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد این زیستگاه طبیعی، جلوههای زیبای بلورهای نمک، تراکم ساختاری بلورهای نمک بر روی شنزارها، ایجاد چالههای نمکی است که آن را در کشور و منطقه به یک زیستگاه منحصر به فرد تبدیل کردهاست.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بردسکن در پایان یادآور شد کفه نمکی بردسکن در ساتل 1392 به شماره 157 به عنوان جاذبه طبیعی در فهرست میراث طبیعی به ثبت رسیده و علاوه بر ظرفیت گردشگری، قابلیت اشتغالزایی را دارا میباشد که میتواند به معیشت مردم منطقه به خصوص روستای رحمانیه کمک شایانی کند. قابل ذکر است قسمت عمده از نمک سنتی شهرهای مجاور بعد از خشک شدن آبهای این دریاچه تامین می شود.
ارسال به دوست