کاهش چشمگیر خسارات سیل با عملیات آبخیزداری:
کاهش چشمگیر سیلابهای ویرانگر در خراسان رضوی با عملیات آبخیزداری امکان پذیر است
محمود پوراکبر معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با بیان این خبر گفت:
محمود پوراکبر معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با بیان این خبر گفت: با توجه به شرایط وتوپوگرافی خراسان رضوی و وقوع سیلابهای مخرب در طول سال و وارد نمودن خسارات جبران ناپذیر جانی و مالی به تاسیسات شهری ، روستایی ، اراضی کشاورزی می توان با جرای عملیات ابخیزداری وآبخوانداری خسارت سیل را تا 40 - 60 درصد کاهش داد.
وی هدف از ایجاد عملیات آبخیزداری را در حوزه های آبخیز استان ، کاهش فرسایش خاک ، کنترل سیلاب ، حفاظت از خاک ، تنظیم رژیم جریان ها و جلوگیری از ورود رسوبات به داخل مخازن سدها ، تامین آب مداوم در پایین دست ، کاهش اثرات خشکسالی و کم آبی و نهایتا تثبیت اشتغال و کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها برشمرد و افزود: این عملیات شامل مکانیکی (بند خاکی ، سنگ ملاتی ، چک دم های مختلف در مقاطع رودخانه ها ومسیل ها، بانکت بندی ، تراس بندی ) وعملیات بیولوژیکی (مانند درختکاری ، نهالکاری ، بذرپاشی، قرق مراتع ) میباشد .
وی ادامه داد اگر در حوزه آبخیز که مطالعات ان به انجام رسیده عملیات آبخیزداری اجرا گردد به طور محسوسی خسارات سیل را کاهش داده و نفوذ تدریجی آب را در سفره های زیر زمینی میسر می سازد.
پوراکبر یادآور شد عملیات آبخیزداری وآبخوانداری میتواند از وقوع سیلابهای مخرب پیشگیری کرده و تخریب ناشی از سیل را به حداقل ممکن برساند به طوریکه در پایین دست مکانهایی که پروژه های آبخیزداری اجرا شده ضمن کمک به تقویت و پایداری منابع آبی ، دبی قنوات و چشمه ها به طور متوسط بین یک و نیم تا سه برابر افزایش می یابد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی اضافه کرد در سال گذشته (1400 ) بالغ بر 66 پروژ آبخیزداری اجرا گردیده که حدود 887 هزار میلیارد ریال هزینه در برداشته است.
ارسال به دوست