خلیل آباد-تاغزارهای شهرستان خلیل آباد، خط مقدم جبهه مبارزه با ریز گردها
حمید ترابی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیل آباد در آستانه فرا رسیدن 27 خرداد روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی با بیان این مطلب که حدود ۶۰ درصد مساحت شهرستان را مناطق مرتعی و بیابانی تشکیل می دهد؛ گفت
حمید ترابی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیل آباد در آستانه فرا رسیدن 27 خرداد روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشکسالیبا بیان این مطلب که حدود ۶۰درصد مساحت شهرستان را مناطق مرتعی و بیابانی تشکیل می دهد؛ گفت: غالبا سطح این اراضی پوشیده از ماسه های روان و در مناطق جنوبی نیز دارای خاکهای شور می باشد که با بروز بادهای غالب، این ماسه ها و خاک های شور به روستاهای حاشیه این مناطق( بالغ بر ۱۵روستا) هجوم برده و کشاورزی و زندگی را برای اهالی این روستاها مختل می کند.
حمید ترابی افزود: غالب این مناطق بیابانی، جزو مناطق بحرانی می باشند که نیاز به تثبیت این مناطق از طریق انجام عملیات بیابان زدایی بوده و غالب بوته های کاشته شده در سنوات قبل از نوع گیاه مقاوم تاغ می باشد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلیل آباد با بیان این مطلب که تا کنون بالغ بر 20 هزار هکتار در این شهرستان تاغ کاری انجام گردیده به اثرات مثبت این تاغ کاریها اشاره کرد و جلوگیری از بروز طوفانهای شن و گردوخاک و گردوغبار ، تولید اکسیژن، علوفه دام، توسعه کشاورزی و دامداری و همچنین تثبیت زندگی در شهر و روستاها را از اثرات مثبت تاغ کاری در این منطقه عنوان کرد.
ترابی افزود اولویت اول ما حفظ جنگل های تاغ می باشد که این امر به تنهایی امکان پذیر نبوده و به همین منظور نیازمند همکاری مردم و مسئولین هستیم.
ترابی در پایان تصریح کرد: مردم شریف شهرستان خلیل آباد می توانند گزارشات خود را مبنی بر تخريب و تصرف اراضی ملی و قطع برش تاغزارها را به شماره تلفن 1504 و 139 امداد جنگل اعلام نمایند.
ارسال به دوست