مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان:
۳۲ درصد از مساحت استان اصفهان مناطق بیابانی است

تاریخ انتشار : 1401/03/20 - ساعت انتشار: ١١:٥٨ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: عرصه های منابع طبیعی و ملی، ۹ میلیون و ۷۰۰ هکتار از مساحت استان اصفهان را تشکیل می‌دهد که حدود سه میلیون و ۲۰۰ هکتار آن را بیابان‌ها در برگرفته که معادل ۳۲ درصد مساحت استان و ۱۰ درصد مساحت بیابان‌های کشور است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به نقل از ایسنا، محمد علی کاظمی، در بازدید خبرنگاران از طرح‌های بیابانزدایی در کویر بوزیدآباد آران و بیدگل که به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی برگزار شد، اظهار کرد: بنابر اسناد، ۴۰۳ هزار هکتار از مساحت استان اصفهان عرصه جنگلی و  شش میلیون و ۳۰۰ هکتار آن را مرتع  تشکیل می‌دهد که ۴۰ هزار هکتار جنگل‌های استان اصفهان در شهرستان فریدونشهر و ۲۵ هزار هکتار در سمیرم قرار دارد.

وی افزود: اختصاص  ۳۲۰۰ میلیارد ریال( ۳۲۰ میلیارد تومان) اعتبار برای منابع طبیعی استان اصفهان در سفر رئیس جمهوری مصوب شده است که امیدواریم این رقم قطعی شده و در سال ۱۴۰۱ بر اساس تخصیص‌ها پروژه‌ها عملیاتی شود.

کاظمی تصریح کرد: براساس مطالعات انجام شده، دو هزار و ۸۰۰ هکتار از بیابان‌های استان اصفهان تحت تأثیر فرسایش بادی و یک میلیون ۵۰۰ هزار هکتار آن نیز کانون بحران است که در ۱۴  نقطه استان قرار دارند که شهرستان‌های شهرضا و گلپایگان نیز در فهرست مناطق بیابانی قرار گرفته اند.

وی گفت:  اولین عملیات بیابان‌زدایی از سال ۱۳۴۵ در امامزاده آقا علی عباس شروع شد و تا امروز ۳۱۰ هزار هکتار جنگل‌های دست‌کاشت بیابانی در استان اصفهان ایجاد شده که این اقدام امکان حیات در شهرها و روستاها را فراهم کرده است.

به گزارش ایسنا، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: بیابان‌ها همیشه با نگاه منفی و خسارت بار دیده شده است در حالی که ظرفیت‌های مثبت بیابان‌ها نادیده گرفته شده است و سازمان منابع طبیعی به دنبال استفاده از این پتانسیل‌ها است.

کاظمی تصریح کرد: میزان اعتبارات حوزه بیابان متناسب حجم کار نیست و  نیازمند مشارکت مردم و سایر دستگاه‌های مختلف هستیم.

وی افزود: جنگل‌های دست‌کاشت که در دهه‌های گذشته ایجاد شده با توسعه مناطق مسکونی به محدوده شهرها و روستاها رسیده است بنابراین می‌توان در قالب همکاری با شهرداری و بخش خصوصی در قالب پارک کویری از این جنگل‌ها استفاده کرد تا مردم از آنها استفاده کنند.

وی با اشاره به ضرورت توسعه انرژی خورشیدی تاکید کرد: با هدف گسترش انرژی‌های خورشیدی، تفاهم‌نامه‌ای بین شرکت ساتفا و استانداری اصفهان تنظیم شد و زمین‌های منابع طبیعی برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی واگذار شود.

کاظمی گفت: صنعت گردشگری و خانه‌های بومگردی فرصتی برای توسعه گردشگری بیابان، حرکت در شنهای روان و رصد ستارگان و آسمان شب است که آماده همکاری با بخش خصوصی هستیم تا منبع درآمد برای مناطق بیابانی ایجاد شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان افزود: اجرای طرح‌های بیابانزدایی باعث جلوگیری از خسارت به ۸۳۰ کیلومتر جاده، ۲۸۰ کیلومتر راه‌آهن، ۱۸۰۰ کیلومتر شبکه آبیاری، ۲۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۲۳۱ روستا و ۲۶ شهر و ۱۰ شهرک صنعتی در استان اصفهان شده است.

وی تصریح کرد:برای کنترل حرکت شن‌های روان و جلوگیری از افزایش ریزگردها در بعضی مناطق، مجبور به استفاده از مالچ شده‌ایم که برای تولید مالچهای غیرنفتی و معدنی، آماده همکاری با شرکت‌های دانش بنیان هستیم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here