2700 راس دام غیرمجاز از مراتع شهرستان سبزوار خارج شدند

تاریخ انتشار : 1400/07/21 - ساعت انتشار: ١٠:٥٨ - گروه خبری : اخبار قدیمی

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سبزوار گفت: در 6 ماهه اول سال جاری 2700 رأس دام غیر مجاز با هدف حفاظت از پوشش گیاهی در ایام خشکسالی از مراتع این شهرستان خارج شدند

 رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سبزوار گفت: در 6 ماهه اول سال جاری 2700 رأس  دام غیر مجاز با هدف حفاظت از پوشش گیاهی در ایام خشکسالی از مراتع این شهرستان خارج شدند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی، عباسعلی کیانی فرد رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سبزوار افزود: این دام‌ها در قالب تشکیل 15 فقره پرونده دام غیرمجاز از سطح مراتع شهرستان خارج شدند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سبزوار خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ۴۳ و ۴۴ مکرر قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع برای این افراد پرونده تشکیل و در مراجع قضایی در حال رسیدگی است.

وی چرای بی رویه و غیرمجاز دام در اراضی را از جمله مهمترین عوامل تخریب و از بین رفتن پوشش گیاهی مراتع عنوان کرد و با تأکید بر لزوم نظارت و کنترل دام  افزود: پس از صدور پروانه چرا برای دامداران، گروهی از کارشناسان وارد مراتع شده و کارت پروانه چرای دامداران را رویت می‌کنند، در این بازدید تعداد دام موجود دامدار با تعداد دامی که در پروانه چرا ذکر شده مقایسه می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر دامدار دام مازاد خود را وارد مرتع کند، به او تذکر داده می‌شود و چنانچه دام مازاد را از مرتع خارج نکند، به مراجع قضایی معرفی می‌شود.

کیانی درخصوص دامدارانی که عوارض تمدید پروانه چرای را خود را پرداخت نکرده‌اند، تصریح کرد: این دامداران شناسایی شده و چنانچه عوارض تمدید چرا تا یکسال پرداخت نکنند، اداره ‌منابع طبیعی می‌تواند پروانه چرای دامدار را ابطال نماید.

وی با اشاره به اینکه نحوه پرداخت عوارض تمدید پروانه چرا به‌صورت الکترونیکی انجام می‌شود، یادآور شد: این عوارض برای سال‌جاری، به ازای هر واحد دامی، ۲۱۰۰ تومان است.

ضمن اینکه دامداران فاقد پروانه چرا که دام مازاد وارد مراتع می‌کنند، از مراتع اخراج خواهند شد.

کیانی با اشاره به انتقال پروانه چرای دامداران، اظهار داشت: انتقال پروانه چرای مرتع‌دارانی که فوت کرده‌اند، به نام همسر یا یکی از فرزندان آنان که به شغل دامداری مشغول است، باید ظرف مدت دو سال صورت بگیرد، در غیر این‌صورت از درجه اعتبار ساقط می‌شود.

وی درخصوص دامدارانی که ترک مرتع‌داری کرده‌اند، توضیح داد: این موضوع بدین معنا است که دامدار شغل خود را تغییر داده و مدت دو سال یا بیشتر از این مسئله زمان می‌گذرد، این افراد شناسایی شده و پروانه چرای آن‌ها نیز ابطال می گردد.

وی ادامه داد: مرتع‌داران دارای پروانه چرا که عوارض سالیانه تمدید کارت پروانه چرا را تاکنون پرداخت نکرده‌اند تنها تا هشتم آذرماه سال‌جاری فرصت دارند عوارض را پرداخت و پروانه چرای دامی خود را تمدید کنند، در غیر اینصورت پروانه چرای دامی آن‌ها ابطال و در فصل چرای سال بعد به عنوان دامدار غیر مجاز از ورودشان به مراتع جلوگیری خواهد شد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سبزوار در پایان با بیان اینکه امسال پروژه مدیریت چرا در سطح 355هزار هکتار از مراتع شهرستان اجرا می‌شود، یادآور شد: چنان‌چه موارد ذکر شده در مراتع مشاهده شود، تخلف صورت‌جلسه شده که پس از بررسی اگر شرایط ابطال پروانه چرا وجود داشته باشد، اقدام می گردد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج