خراسان رضوی؛ دارای بالاترین سطح جنگلهای دست کاشت مناطق بیابانی کشور
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اعلام کرد: خراسان رضوی بالاترین سطح جنگلهای دست کاشت مناطق بیابانی کشور را دارد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، وحید جعفریان در بازدید از پروژههای بیابان زدایی شهرستان خواف با بیان این مطلب گفت: این پتانسیل باعث میشود تا بتوانیم به عنوان یک استان پیشران و الگو، برای نهادینه کردن رویکرد مشارکتی مناطق بیابانی با جوامع محلی بهره بگیریم.
وی با بیان اینکه بیش از ۳۰ میلیون هکتار از عرصههای بیابانی کشور تحت تاثیر فرسایش بادی است، افزود: این شرایط عملا باعث تخریب بسیاری از زیرساخت ها، بسته شدن راه ها، تخریب اراضی کشاورزی، آسیب به تاسیسات کارخانجات و بسیاری از آسیبهای دیگر در حوزه بهداشت و سلامت ساکنین این مناطق میشود.
وی افزود: از دیرباز فعالیتهای بیابان زدایی به منظور کنترل فرسایش بادی و بهبود شرایط زیستی در این مناطق توسط دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور انجام میشده و اکنون نیز در دست انجام است.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار داشت: مناطق بیابانی کشور دارای قابلیتها و ظرفیتهایی است که بهره برداری درست و مدیریت صحیح این ظرفیتها میتواند ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت مردم در حاشیه کویر کند و خلق ثروت و آبادی در این مناطق داشته باشد.
دکتر جعفریان ادامه داد: مناطق کویری ظرفیتهای بسیار قابل توجه و گاه منحصر به فردی در حوزه طبیعت گردی، گیاهان دارویی، چرای دام و کارکردهای دیگر در حوزه استفاده از انرژی تجدیدپذیر دارد.
مدیر کل منابعطبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی نیز در این بازدید گفت: در استان ۵/۵ میلیون هکتار اراضی بیابانی داریم که ۲/۵ میلیون هکتار تحت فرسایش بادی شدید و ۱/۳ میلیون هکتار کانون فرسایش است و باید توجه ویژهای به آنها داشته باشیم.
محسن فنودی بیان داشت: به شهرستان خواف در ۲ سال گذشته حدود ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص یافته که ۷۵۰ هکتار عملیات مقابله با بیابان زایی داشته و ۵ کیلومتر نیز بادشکن ایجاد کرده ایم.
وی افزود: امسال هم ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بیش از ۲ سال گذشته، اعتبار برای این شهرستان مصوب کرده ایم که با این اعتبار، ۴۰۰ هکتار عملیات بیابان زدایی و ۵ کیلومتر هم بادشکن انجام خواهیم داد.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از مدیریت رواناب ها، نهالکاری اسدآباد، بادشکن غیرزنده و ایستگاه تولید بذر و نهال بیاس آباد هم بازدید کرد.
ارسال به دوست