مشارکت مردم استان در مطالعه و بهره برداری از 90 حوزه آبخیزداری به مساحت 285 هزار هکتار
دکتر محسن فنودی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با بیان این خبر گفت
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی ، طی سه سال اخیر ،بیش از 90 حوزه مشارکتی آبخیزداری به مساحت 285 هزارهکتار با کمک ومشارکت مردم مطالعه و به بهره برداری رسید.
دکتر محسن فنودی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با بیان این خبر گفت منابع طبیعی نعمت های خدادادی هستند که آب وخاک جزء با ارزشترین عناصر طبیعی آنهاست و زندگی مردم مستقیم و یا غیر مستقیم به آن وابسته است هرکشوری که دارای منابع خاک حاصلخیزی غنی و فراوانی باشد و از آن به بهترین وجه ممکن بهره داری نماید یقینا رفاه ، امنیت و پایداری کشور را تضمین نموده است.
وی افزود در سنوات گذشته اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیش از 2000 سازه آبخیزداری و آبخوانداری شامل بندهای خاکی پخش سیلاب بندهای سنگی ملاتی ، بندهای گابیونی و خشکه چینی (در سطح 1 میلیون ششصد هزار هکتار)و اجرای پروژه ای بیولوژیک (درمساحتی معادل 300 هزار هکتار) اجرا نموده که باعث کنترل و مهار سیلابهای ویرانگر ، و استحصال آب سالیانه به میزان 450 میلیون متر مکعب شده است .
وی یادآور شد عملیات آبخیزداری در طول سال باعث کنترل فرسایش خاک به میزان بیش از2 میلیون تن ،کنترل رسوب و جلوگیری از پرشدن مخازن سدها به میزان بیش از 1 میلیون متر مکعب شده است.
دکتر فنودی خاطر نشان کرد اجرای عملیات آبخیزداری نه تنها هیچگونه تقابلی با منافع مردم محلی ندارد بلکه با افزایش دبی آب چشمه ها و قنوات موجب رونق کشاورزی و افزایش تولید علوفه دام می شود که خوشبختانه درخواست مردم برای مشارکت و کمک در اجرای پروژه های آبخیزداری مبین آن است که منافع طولانی مدت این پروژه ها را بخوبی احساس نموده اند.
وی ادامه داد براساس ارزیابی ها، اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در هر هکتار در سال ، باعث استحضال سالانه 311 متر مکعب آب و کاهش حدود 1 تا 2 تن فرسایش خاک ، افزایش تولید علوفه سالیانه به میزان 481 کیلوگرم و کنترل حدود یک تن رسوب می شود.
ارسال به دوست