پروژه احیای اراضی شور با استفاده از پخش سیلاب حوزه آبخیز کالشور سبزوار ، پروژه برتر کشوری شد
عباسعلی کیانی فرد رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سبزوار یکی از راه حل های مناسب و کارامد برای بهینه سازی استفاده از رواناب بویژه درمناطق خشک و نیمه خشک را استفاده از شبکه های پخش سیلاب عنوان کرد و گفت
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی پروژه احیای اراضی شور با استفاده از پخش سیلاب حوزه آبخیز کالشور سبزوار ، پروژه برتر کشوری شد.
عباسعلی کیانی فرد رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سبزوار یکی از راه حل های مناسب و کارامد برای بهینه سازی استفاده از رواناب بویژه درمناطق خشک و نیمه خشک را استفاده از شبکه های پخش سیلاب عنوان کرد و گفت: این اقدام ضمن کاهش خسارت ناشی از خشکسالی و سیل، در افزایش حجم سفره آب زیرزمینی، احیا مراتع و بیابان زدایی موثر است.
درهمین راستا ایستگاه پخش سیلاب برآباد درسال 1372 با احداث بندگابیونی بر روی رودخانه کالشور و انحراف آب به اراضی کویری و شور آغاز و تاکنون سطحی معادل 4000 هکتار با استفاده از سیلابهای فصلی کالشور احیاء شده است.
وی مساحت طرح مطالعاتی بیابان زدایی حاشیه کالشور سبزوار را 110 هزار هکتار اعلام و افزود: باتوجه به اینکه یکی از محدودیت های کاشت نهال در اراضی بیابانی کمبود آب می باشد، در این پروژه با استفاده از ظرفیت سیلاب های کالشور و ذخیره سازی آن در استخر و انتقال و توزیع در عرصه های بیابانی همراه با نهالکاری، بذرپاشی، بیش از 4000 هکتار بیابان زدایی در کویر برآباد صورت گرفته است.
کیانی فرد ادامه داد اجرای این پروژه، علاوه بر احیای کویر، منجر به افزایش قابل ملاحظه تولید علوفه از صفرکیلوگرم در هکتار تا 400 کیلوگرم علوفه خشک در هکتار گردیده است که این مهم علاوه بر توسعه پایدار منطقه و ایجاد اشتغال، باعث کاهش مهاجرت و نرخ بیکاری در روستاهای حاشیه کویر (شمس آباد، برآباد، دروک، دامرود و...) نیزگردیده است.
اضافه می نماید در بازدیدهای صورت گرفته توسط کارشناسان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، پروژه مزبور جزء سه پروژه برتر بیابان زدایی کشور انتخاب و لوح تقدیری از سوی وزیر سابق جهادکشاورزی به کارشناس بیابان زدایی شهرستان سبزوار اهداء شده است.
کیانی فرد در ادامه یادآور شد از کل مساحت 720 هزار هکتاری شهرستان سبزوار، مساحتی بالغ بر 380 هزار هکتار مناطق تحت فرسایش بادی می باشد که 119 هزار هکتار آن کانون بحرانی است.
ارسال به دوست