ارمغان 25000 هکتار تاغکاری سنواتی در تثبیت شن و جلوگیری از طوفانهای گرد و غبار در شهرستان بردسکن
حمیدرضا اقبالی سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بردسکن با بیان این خبر گفت
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی ارمغان 25000 هکتار تاغکاری سنواتی در تثبیت شن و جلوگیری از طوفانهای شن و گرد و غبار شهرستان بردسکن میباشد.
حمیدرضا اقبالی سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بردسکن با بیان این خبر گفت به واسطه اجرای پروژه های تثبیت شن وبیابان زدایی طی سالهای گذشته اقدامات بسیار موثری در جهت جلوگیر ی از حرکت شنهای روان و طوفانهای گرد و خاک در شهرستان بردسکن اجرا شده که جمعیتی معادل 80000 ( هشتادهزار نفر) به صورت مستقیم و غیر مستقیم از مزایای این پروژه ها بهره مند می شوند.
اقبالی ادامه داد گیاه تاغ به خشکی و کم آبی و شوری خاک مقاومت زیادی دارد و باعث انسجام خاک و جلوگیری از حرکت شنهای روان و حفاظت از خاک و جلوگیری از فرسایش بادی می شود. این گیاه محیطی مناسب جهت رشد گیاهان علوفه ای دیگر را نیز فراهم می آورد.
وی افزود سن دیرزیستی درختچه تاغ 35- 30 سال و حداکثر چهل سال است و در این دوره درختچه به حداکثر رشد خود می رسند و پس از آن دوره افول خود را شروع کرده و پژمرده می شوند . که اجرای طرح پرورشی تاغزارها و کف بر کردن درختان قدیمی به صورت متناوب اقدامی است در جهت جوان سازی تاغزارها ،که در بعضی سالها تحت عنوان طرح مدیریت جنگلهای دست کاشت انجام می شود.
سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بردسکن گفت در تخریب رویشگاههای تاغ عواملی همچون عامل انسانی و آفات و امراض دخیل می باشد .
اقبالی خاطر نشان کرد بهره برداری غیر مجاز ، قاچاق چوب و زغال مهم ترین تهدید برای تاغزارهای شهرستان است که با استفاده از گشت های شبانه روزی یگان حفاظت شهرستان و همکاری دهیاری ها ، همیاران طبیعت و جوامع محلی حفاظت از تاغزارها به نحو احسن انجام می گیرد.
وی افزود از جمله آفات و امراض تاغزارها می توان به شپشک سفید تاغ ، پروانه بذرخوار تاغ ، پسیل تاغ ، ملخ کوهاندار را نام برد که هر ساله اقدامات پیشگیری و مبارزه با این آفات به صورت مکانیکی و شیمیایی صورت می گیرد.
ارسال به دوست