رییس سازمان منابع طبیعی کشور: امنیت غذایی و امنیت زیستی اساس استقلال کشور است

تاریخ انتشار : 1401/02/27 - ساعت انتشار: ١٢:١٣ - گروه خبری : اخبار سازمان

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پنجمین کنفرانس ملی حفاظت خاک و آبخیزداری گفت: پایه و اساس استقلال کشور امنیت زیستی و غذایی است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، دکتر مسعود منصور روز سه شنبه در پنجمین کنفرانس ملی حفاظت خاک و آبخیزداری که در پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری برگزارشد، با بیان اینکه امروز منابع طبیعی و محیط زیست کشور با چالش‌های مختلفی از قبیل گرد وغبار، فرسایش خاک و پدیده بیابان‌زایی مواجه است، خاطرنشان کرد:  یکی از بهترین روش‌ها برای برای کاهش چالش‌های زیست محیطی اجرای طرح‌های آبخیزداری است که می‌تواند با کارکردهایی که دارد 16 میلیون تن فرسایش سالانه خاک در هکتار را به  9 میلیون تن کاهش دهد.
دکتر منصور با تإکید بر همراهی و همدلی همه دستگاه‌های کشور برای غلبه بر چالش‌های محیط‌زیستی نظیر گرد و غبار که منجر به تعطیلی مراکز اداری و آموزشی شده است، گفت: همه ما مسئول هستیم و باید دست در دست هم  قرار دهیم  و برای برون رفت از چالش‌های موجود با هم افزایی و همگرایی تلاش نماییم تا کشور از مشکلات زیست محیطی رهایی پیدا کند.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، فرهنگ‌سازی درباره آبخیزداری را بسیار مهم دانست و افزود: خوشبختانه فرهنگ آبخیزداری و اثربخشی آن امروز جای خود را در بین مردم محلی و افکار عمومی پیدا کرده است، به گونه‌ای که وقتی مسئولی در بین مردم روستا حضور پیدا می‌کند یکی از مطالبات مردم اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری است.
مسعود منصور در ادامه سخنان خود در پنجمین کنفرانس حفاظت خاک و آبخیزداری تاکید کرد: مفهوم آبخیزداری تنها به معنی اقدامات سازه‌ای نیست و اقدامات بیولوژیک در اولویت قرار دارد و این موضوع برای جامعه و افکار عمومی باید بخوبی تبیین شود.
او گفت: اگرچه مدت دو سالی است که آبخیزداری از صندوق توسعه ملی، بودجه‌ای دریافت نمی‌کند اما اهمیت موضوع آبخیزداری به گونه‌ای است که سبب شده است دولت منابع‌ و ردیف‌های دیگری برای این طرح‌ها اختصاص پیدا کند.
منصور افزود: بهره‌مندی از ردیف اعتباری مناطق محروم توجهی بود که دولت  به آبخیزداری داشته است و از سویی دیگر وزارت نیرو مکلف شده است از فروش رسوبات انباشته شده در پشت سدها رقمی را به اجرای عملیات آبخیزداری اختصاص دهد.

**همگرایی بخش اجرا و تحقیقات برای حل مشکلات زیست محیطی
در این نشست رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: انتظار این است که نخبگان و اندیشمندان مسایل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست کشور را به گوش مسئولان برسانند و در این زمینه همگرایی بخش اجرا و تحقیقات برای حل مشکلات زیست محیطی امری لازم و ضروری است.
دکتر علی سلاجقه افزود: سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست نقشه راه ماست و موضوع محیط زیست جزء تکالیف قانونی است .
او گفت: اکسیژن پایه امنیت حیاتی است و امروز تعطیل شدن مدارس و دانشگاه و ادارات به ضرر کشور است که همه ما در برابر آن مسئول هستیم و باید در کنار هم و با خرد جمعی برای برون رفت از مشکلات زیست محیطی برای آبادانی و سرسبزی کشور تلاش کنیم.
معاون ریاست جمهوری در ادامه خاطرنشان کرد: منابع آب و خاک ما در معرض خطرات مختلفی قرار دارد و امروز کشور ما گرفتار ریزگرد شده است و الان تمامی دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های مردم نهاد با رویکردهای مردم‌گرایی و با یک مدیریت واحد باید پای کار بیایند.
او گفت: بخش زیادی از تنش‌ها و مسایل روحی و روانی ما آدم‌ها به سلامت محیط زیست و پوشش گیاهی بستگی دارد و اینکه می‌گویند عقل سالم در بدن سالم است نشات گرفته از سلامت محیط زیست است.
دکتر سلاجقه با بیان اینکه از 53 مخاطره موجود در کشور حدود 13 مخاطره از قبیل: سیل، خشکسالی، فرونشست زمین، رانش و فرسایش خاک و غیره در حوزه منابع‌طبیعی است، تصریح کرد: منابع طبیعی و محیط زیست مجزا و منفک از هم نیستند و باید با همکاری و هم افزایی نسبت به کاهش مخاطرات محیط زیست تلاش کنیم.
براساس این گزارش، پنجمین کنفرانس حفاظت خاک و آبخیزداری امروز سه شنبه بیست و هفتم اردیبهشت با حضور معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و تعدادی از اساتید دانشگاه و اندیشمندان علم آبخیزداری در پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری برگزار شد.



 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here