آغاز جمع آوری بذر بنه و بادامشک در بردسکن
رئیس اداره منابع طبیعی بردسکن گفت: جمعآوری بذر بادامشک از ذخیرهگاه جنگلی لسک این شهرستان به عنوان یکی از مهمترین ذخیرهگاههای خراسان رضوی آغاز شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی بردسکن گفت: جمعآوری بذر بادامشک از ذخیرهگاه جنگلی لسک این شهرستان به عنوان یکی از مهمترین ذخیرهگاههای خراسان رضوی آغاز شده است. حمیدرضا اقبالی مجموع مساحت 5 ذخیره گاه بنه و بادامشک بردسکن را 8817 هکتار اعلام کرد و افزود: در راستای کاشت یک میلیارد درخت طی مدت 4 سال توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و لزوم تهیه نهالهای بومی هر منطقه ، بذرهای بنه و بادامشک در منطقه حفاظت شده و ذخیرهگاه این گیاه جمعآوری شدند.
وی هدف از جمعآوری بذرهای بومی این منطقه را کشت مجدد آنها بصورت انبوه در نهالستان کاظمآباد بردسکن اعلام کرد و اظهار کرد: این نهالستان به تازگی برای کشت گونههای بیابانی و جنگلی سازگار با منطقه احیاء شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی بردسکن خاطرنشان کرد: طی برنامه ریزی صورت گرفته ، امسال مقدمات تولید 250 هزار نهال گلدانی شروع شده است که یکی از این گونههای مفیدی که در منطقه کوهستانی و کوهپایه کاشت میشود گونه بادامشک است و پیش بینی می شود در این نهالستان حداقل یک میلیون اصله نهال ریشه لخت و گلدانی تولید شود.
وی با اشاره به اینکه ذخیرهگاههای جنگلی بردسکن از پتانسیل بالقوهای برای توسعه، حفظ و حراست این گونهها برخوردار است و حفظ، حراست و توسعه این ذخیرهگاه در گرو مشارکت مردم است، افزود: دو مورد از گونه های در معرض خطرانقراض شهرستان بردسکن گونه های بنه و بادامشک است که باید برای بقا و توسعه آن برنامه ریزی کرد و یکی از روش ها برای این امر ، مدیریت ذخیره گاهی است.
وی یادآور شد: این امر را باید به گونهای مدیریت کنیم تا در کنار سایر واگذاریها موجبات اشتغال مولد، افزایش بهرهوری اقتصادی از محصولات جنگلی بنه و بادامشک که نهایتاً به افزایش درآمد بهرهبرداران منتهی میشود شاهد باشیم.
رئیس اداره منابع طبیعی بردسکن با تأکید بر اینکه باید شرایطی را فراهم کرد تا همزمان با اجرای پروژههای آبخیزداری برنامه تلفیقی برای حفظ، حراست و توسعه پوشش گیاهی وذخیرهگاه جنگلی نیز اجرا شود، اظهار کرد: گونههای بسیار نادری از ارغوان، بادامشک و بنه در این منطقه پراکنش دارد. وی با اشاره به اینکه ذخیرهگاه ارغوان شهرستان بردسکن یکی از ذخیرهگاههای کمیاب به لحاظ نادر بودن گونه ارغوان در خراسان رضوی محسوب میشود، گفت: به دلیل طرحهای تجمیع گیاهان دارویی و به سبب پوشش گیاهی گونههای بسیار، این منطقه قابلیت نامگذاری به عنوان باغ گیاهشناسی بردسکن را دارد. . اقبالی با اعلام اینکه هرسال تعداد بسیاری از دانشجویان از این عرصه بازدید و از مطالعه پوشش و گونههای موجود در آن بهرهمند میشوند، خاطرنشان کرد: این عرصه با مشورت کارشناسان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی از سال ۸۱ به منظور حفظ گونههای با ارزش ژنتیکی موجود در آن قرق اعلام شده و همچنان ادامه دارد.
رئیس اداره منابع طبیعی بردسکن تصریح کرد: ذخیرهگاه جنگلی ارغوان در شمال روستای کشمر واقع شده که با توجه به قرق این ذخیرهگاه گونههای ارغوان، بادامشک، افدرا، نوروزک، درمنه، کما، بنه و سایر گونههای همراه دارای زادآوری مناسبی بوده و شرایط ایدهآلی برای مطالعه دانشآموزان و دانشجویان در این منطقه مهیا شده است.
ارسال به دوست