افزایش بهره وری محصول نهایی بخش خصوصی با اجرای طرح مشارکتی بیابانزدائی در شهرستان گناباد
رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان گناباد با بیان این خبر گفت: شهرستان گناباد به دلیل قرارگیری در حاشیه کویر های مرکزی ایران و لوت عمرانی جزو مناطق خشک و بیابانی قلمداد می گردد.
مشارکت بخش خصوص در اجرای پروژه های بیابان زدایی منجربهکاهش گردو خاک وافزایش بهره وری محصولات کشاورزی ودامداری می شود.
رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان گناباد با بیان این خبر گفت: شهرستان گناباد به دلیل قرارگیری در حاشیه کویر های مرکزی ایران و لوت عمرانی جزو مناطق خشک و بیابانی قلمداد می گردد.
مجتبی محرابی افزود: با عنایت به تغییرات اقلیمی و تشدید خشکسالی ها در منطقه و طوفان های شن ، عملیات بیابانزدائی بیش از 5 دهه قبل در دستور کار دولتها قرار داشته و در همین راستا تا کنون در اجرای طرح های مصوب بیابانزدائی در شهرستان گناباد بالغ بر 61 هزار هکتار جنگل های دست کاشت با گونه های بیابانی سازگار به منطقه از جمله تاغ ، عجوه و ... ایجاد شده است.
وی اظهار نمود با توجه به وقوع خشکسالی های دو دهه اخیر استفاده از همه ظرفیت های موجود در شهرستان گناباد در دستور کار قرار گرفت و اجرای طرح های مشارکت مردمی و بهره برداران بخش های مختلف به ویژه بخش صنعت و معدن در قالب تفاهمات فی مابین برنامه ریزی گردید.
رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان گناباد ادامه داد با مشارکت بخش خصوصی در حوزه صنعت ومعدن در قالب طرح اجرایی بیابانزدائی عمرانی منطقه نوده پشنگ پروژه هایی اجرایی گردید از جمله اینکه در مرحله اول پس از جمع اوری بذور گونه های بیابانی اقدام به عملیات نهالکاری در سطح حدود 60 هکتار از منطقه و در مجاور واحد صنعتی مزبور عملیاتی گردید که در سال اول بر اساس برآورد های فنی سبب افزایش بهره وری محصول نهایی ناشی از کنترل طوفان های شن و اختلاط با محصول به میزان حد اقل 30درصد گردید . همچنین بر اساس قانون میزان معافیت مالیاتی واحد مذکور نیز در قالب پروژه اجرایی بیابانزدائی اجرایی گردید.
محرابی در پایان خاطر نشان کرد واحدهای صنفی برای کاهش آلاینده های زیست محیطی و کمک به تثبیت خاک و ایجاد پوشش گیاهی نیازمند اجرای پروژههای بیابان زدایی ودرختکاری برای ایجاد فضای سبز و کاهش گردو خاک میباشند
ارسال به دوست